Pårørende

Alvorlig sykdom og helsesvikt angår hele familien.

Å være pårørende til noen som har fått alvorlig sykdom eller helsesvikt kan medføre mange bekymringer, og det kan oppleves som om livet blir snudd på hodet. Det kan være mye som skal organiseres, og du må yte omsorg for den som er syk.

Mange opplever både følelsesmessige og fysiske påkjenninger. Det kan være vanskelig å forlate den som er syk, og å finne mulighet til å ta vare på deg selv.

Mange pårørende er også i arbeid i tillegg til sitt omsorgsarbeid. For mange er arbeidsplassen en viktig arena for egen livskvalitet. Dette oppleves litt ulikt, og noen opplever at det er vanskelig å kombinere yrkeslivet med omsorg for en person som er syk.

Er du pårørende til en person med demens?

Demens berører også familien, vennene og arbeidskollegene til den som har fått demens.

Det kan være vanskelig for personene i nettverket  å vite hvordan de skal forholde seg og hva de kan gjøre.

Gode Øyeblikk får mange henvendelser fra pårørende og andre, med spørsmål som de lurer på. Noen har konkrete spørsmål, og lurer på om vi har tilbud som kan hjelpe dem. Andre vet ikke helt hva de vil spørre om, og kan begynne med å fortelle om sin hverdag og sine bekymringer.

Gjennom en samtale dukker gjerne både frustrasjoner, spørsmål og bekymringer opp, og slik kan vi sammen begynne å lage en plan for hvordan vi kan hjelpe dem.

 

Tjenester vi tilbyr for pårørende:

Gode Øyeblikk kan gjøre hverdagen lettere for deg og din familie, gjennom våre tjenester. Vi skreddersyr tjenester slik at dere kan leve det livet dere ønsker.

Hos oss er det stor fleksibilitet og ingen behandlingstid.

Priser finner du her.

 • Avlastning i hjemmet

  Vi kommer hjem til den som er syk, og overtar omsorgen, slik at du kan få et pusterom og tid til deg selv. Du bestemmer hvor ofte og hvor lenge vi skal være der.

  Vi tilrettelegger for hyggelige aktiviteter som personen liker og mestrer, og sørger for gode opplevelser.  Når du vet at den du har omsorg for også har det fint, kan du nyte tiden med god samvittighet.

 • Sykepleie/omsorgsoppgaver

  Vi tilbyr hjelp til praktiske omsorgsoppgaver som kan lette den totale belastningen for deg som pårørende: følge til lege, hente medisiner på apotek, legge ukedosett, hjelpe med bad eller dusj.

  Dere får oppfølging av fast personale, noe som gir trygghet og stabilitet.

 • Samtale og veiledning for pårørende

  Syns du at det er vanskelig å snakke om hva du opplever, føler og tenker med venner og familie? Har du bekymringer eller trenger hjelp til å finne løsninger?

  Gjennom Gode Øyeblikk kan du som pårørende få tilbud om samtale og veiledning av sykepleier med kunnskap om demens, og om det å være pårørende.

  Gode Øyeblikk tilbyr veiledning alene eller i gruppe sammen med andre pårørende. Her kan du få mulighet til å møte andre som opplever det samme som deg, og som forstår deg.

 • Kurs

  Økt kunnskap kan bidra til at du som pårørende mestrer omsorgen bedre.

  Gode Øyeblikk tilbyr kurs om ulike tema, der du kan få mer kunnskap om demens og andre aldersutfordringer.

  Ta kontakt med oss om du er interessert i kurs.

 • Avlastning i aktivitetstilbud

  Aktivitetstilbud gir avlastning for pårørende

  I våre aktivitetstilbud kan personen være i et fellesskap med andre. Gjennom sosialt fellesskap, hyggelige aktiviteter og måltider, skaper vi gode opplevelser for deltakerne, og du som pårørende kan gjøre andre ting i noen timer.

  Slike tilbud har vi i Meløy, på Fauske og i Bodø.

   

   

 • Avlastning med overnatting - helg

  Vi tilbyr aktivitetstilbud med overnatting i vårt eget aktivitetshus Fyret på Ørnes, i Meløy.

  Her sørger vi for at den du har omsorg for, får gode opplevelser i trygge rammer.

  Vi gir nødvendig og god hjelp til alt fra stell/personlig hygiene og til medisinering. Om natten er personalet tilgjengelig hele natten, og møter dem som våkner og ikke får sove, på en trygg og god måte.

  Du som pårørende kan slappe av og lade batteriene, trygg på at den du har omsorg for også har det bra.

  Et tilbud for personer i hele Salten.

  Les mer