Avlastning

Vi hjelper deg og gir deg pusterom og egentid med våre avlastningstjenester.

Vi hjelper deg med avlastning i hverdagen

Å ha omsorg for en nær person som er alvorlig syk kan føles godt, og være uttrykk for kjærlighet. For noen pårørende er det ønskelig å få være denne omsorgspersonen, men likevel kan du trenge et pusterom for deg selv. Vi i Gode Øyeblikk bidrar med avlastning i både hjemmet og med hverdagsaktiviteter, så din hverdag skal bli noe lettere. Sammen finner vi den beste veien for deg og dine!

Hva er avlastning?

Ordet avlastning kan for noen oppleves negativt, men det handler om å få et pusterom og om egentid for å samle nødvendig energi. Avlastning er ulike tjenester som skal gi pårørende med stor omsorgsbyrde mulighet til å hvile og hente seg inn, til å få tilstrekkelig fritid og ferie, samt til å delta i de aktiviteter som er viktige for den enkelte.

Hva som oppleves som stor omsorgsbyrde, er individuelt. Mange praktiske og fysiske omsorgsoppgaver, psykiske belastninger, og for lite søvn pga avbrutt søvn eller bekymringer, vil ofte medføre opplevelse av stor belastning og omsorgsbyrde. Denne typen belastning kan føre til at du som pårørende også blir syk.

Våre avlastningstjenester kan bidra til at du kan få hentet deg inn gjennom søvn, hvile og aktiviteter som gir deg egentid og påfyll av energi. Vi tilbyr avlastning både i hjemmet, og i tilbud utenfor hjemmet.

Avlastning i hjemmet

Denne tjenesten passer dersom du som pårørende ønsker egentid, og at den du har omsorg for kan få være hjemme i kjente omgivelser. Våre medarbeider kommer hjem til dere, og sørger for at den du har omsorg for får et godt tilbud med gode opplevelser, slik at du kan få et pusterom og gjøre det du liker med god samvittighet.

De gode opplevelsene med den du har omsorg for, kan være: 

 • En hyggelig prat over en kaffekopp
 • Morgenstell etterfulgt av en hyggelig frokost
 • Strikking, pusling, høytlesning, mimring fra album med gamle bilder, og andre aktiviteter som vedkommende liker
Avlastning i dagaktivitetstilbud

Denne tjenesten passer dersom du som pårørende ønsker et pusterom, samtidig som den du har omsorg for får delta i meningsfulle aktiviteter utenfor hjemmet. Du kan ha mulighet til å få hvile hjemme, eller du kan gjøre akkurat det du vil, hvor du vil alene eller sammen med andre. Uansett kan du senke skuldrene i trygghet om at den du har omsorg for blir ivaretatt og har gode opplevelser mens du samler energi på din måte. 

Eksempler på opplevelser som ofte settes pris på er: 

 • Spise lunsj sammen med andre i samme situasjon
 • Turgåing og museumsbesøk
 • Sangstund, historiefortelling eller små hobbyaktiviteter sammen med andre.
Avlastning med overnatting

Pårørende med omsorg for en nærstående opplever ofte at det blir vanskelig å finne tid til seg selv, og til å pleie kontakten med venner. Og når avlastningen for eldre ofte tilbys i sykehjem, opplever mange pårørende det som vanskelig og kjenner dårlig samvittighet ved å skulle «plassere» sin mor, far eller sin ektefelle i sykehjem. Da blir det heller ikke lett å senke skuldrene, nyte egne opplevelser og samle energi.

Vi tilbyr avlastning gjennom en helg, fylt med gode opplevelser i vårt eget aktivitetshus «Fyret» på Ørnes i Meløy kommune. Dette er et tilbud til personer fra hele Salten og Helgeland. 

 

Vi sørger for at deltakerne får gode opplevelser i trygge rammer. Her får de oppleve sosialt fellesskap med andre, god mat og aktiviteter både ute og inne. Vi tilrettelegger for aktiviteter som passer for den enkelte. 

Eksempler på aktiviteter kan være: 

 • Lesestunder
 • Brettspill
 • Spaserturer og fisketurer
 • Bål og kaffekoking på terrassen
 • Sang, dans eller musikk
 • Felles matlaging og baking

 

Vårt viktigste mål med tilbudet er at deltakeren drar hjem, med kroppen full av gode følelser skapt av mange gode opplevelser gjennom helgen. Gjennom helgen er det fast personale, med god kompetanse, og lang erfaring fra arbeid i våre aktivitetstilbud. Deltakeren vil bli godt kjent med tre av våre medarbeidere gjennom helgen.

Deltakeren vil få den hjelpen han eller hun trenger hele døgnet, og møtes av møtes med varm og trygg omsorg dersom nattesøvnen forstyrres. 

Les om våre aktivitetstilbud her!

Trenger du avlastning?

Er avlastning noe du kunne hatt behov for i den hverdag? Ta kontakt med oss, så finner vi et tidspunkt vi kan sette oss ned i fellesskap og prate om din situasjon. Sammen finner vi den rette avlastningen for deg og dine!

Gjeldende priser 2023

Oppstratskartlegging –  ny avtale:

1500 kr

Sykepleie-/veiledningstjenester:

800 kr

Fast ukentlig avtale:

Fast avtale 1,5 t per uke

1150 kr

Pr. time 2 – 5,5 timer samme dag: 

690 kr

Pr. time fra 6 timer samme dag:

670 kr

Kjøring per km:

7 kr

Privat dagsaktivitetstilbud –  Kun Meløy

Dagstilbud 3 timer inkl. transport

1225 kr

Dagstilbud 4 timer inkl. transport

1500 kr

Dagstilbud 4 timer inkl. transport

1100 kr

Ekstra tillegg pr time kveld/helg/helligdag:

Kveld (fra kl 17.00 – kl 23.00)

150 kr

Lørdag / søndag 

150 kr

Helligdag

500 kr

Ledsagertjenester (kun på forespørsel og etter kapasitet):

Ledsagertjeneste første time

650 kr

Påfølgende 1/2t

300 kr

For andre spesielt tilrettelagte tilbud eks. natt hverdag/ lørdag/søndag og
helligdager – be om tilbud.

Helsetjenester er fritatt for mva. På enkelte tjenester kan det tilkomme mva. Vi avklarer dette sammen med deg. 

Denne nettsiden bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Les vår personvernerklæring her