Demenskor

Gode Øyeblikk har startet demenskor

Vi har startet demenskor i Bodø og Ørnes, vil du være med?

På nyåret fikk store deler av Norges befolkning med seg premieren på “Demenskoret” på NRK. Der fikk vi følge 15 kormedlemmer i alderen 48 til 85 år med to ting til felles; Alle hadde en demensdiagnose og er glade i å synge.

 – Vi har lenge sett at sang og musikk er positivt for våre brukere, og programmet på NRK ga oss motivasjon til å sette dette i system, forteller gründer og demenssykepleier Karin Sandvik.

Forskning viser

De siste årene har det kommet flere forskningsstudier som viser hvor viktig sang og musikk kan være for personer med demens. Sang får personer med demens til å slappe av, og kan redusere symptomene på angst og depresjon. Musikken bevares godt i hjernen vår. Hos noen med demenssykdom svekkes evnen til å reagere på musikk langsommere enn talespråket. Sang og musikk bidrar til å frigjøre dopamin og endorfiner, de såkalte lykkehormonene.

– Det gleder oss å se hvor mye dette gir kordeltakerene våre. Etter hver øvelse får vi tilbakemeldinger fra pårørende som forteller oss at dette er viktig, og at det er så fint å ha øvelsene å se frem til. Det er fantastisk å oppleve dette sammen med kordeltakere og pårørende forteller Siv Helskog, demenssykepleier og medeier i Gode Øyeblikk

Syng med Gode Øyeblikk​

Vi har latt oss inspirere og har startet Demenskor i både Meløy og Bodø. I Bodø gikk startskuddet tirsdag 21. mars, og korøvingen er i Lille salen ved Aspåsen skole.  I Meløy startet vi opp 17 april, og holder til i Menighetshuset på Ørnes. Vi har hjelp fra frivillige som ordner med kaffe og kjeks, og som er med på å gi kordeltakerne en hyggelig velkomst. Det er ekstra hyggelig at det skapes bånd mellom de frivillige, pårørende og kordeltakere. De kjente fjesene gjør at det kjennes trygt og forutsigbart å komme på korøvelse. – Vi ser allerede hvor stor betydning dette har for den enkelte og gleder oss til fortsettelsen. Også er det plass til flere, så det er bare å ta kontakt, sier Sandvik engasjert.

Spleiselag med plass til flere

Gode Øyeblikk, Bodø og Meløy kommune har bidratt økonomisk for å realisere dette, og noe støtte er kommet fra næringslivet.

-Vi har gjort flere henvendelser til små og store bedrifter, i Bodø og Meløy. Alt av midler som samles inn går til drift av Demenskorene. Et eventuelt overskudd overføres til neste års drift. Det er flere som har spurt om de kan støtte oss, og det gleder oss at privatpersoner nå kan bidra på Vipps, sier daglig leder i Gode Øyeblikk, Linn Hege Larsen. 

Larsen legger til – “vi har plass til flere, så om du leser dette og tenker at dette kan passe for deg eller noen du kjenner, ikke nøl med å ta kontakt” For å bidra gjennom Vipps – søk på Demenskor Bodø og Meløy #811274. Eller åpne kameraet på mobilen og scan QR-koden.

Ta kontakt med daglig leder Linn Hege Larsen for mer info.
Telefon: +47 922 97 252 
E-post: linn.hege@godeoyeblikk.no

QR Kode GØ

Lurer du på om en av dine nærmeste har utviklet demenssykdom?

Tidlige tegn på demens er:

● Redusert nærhukommelse
● Utfordringer med å planlegge, løse eller gjennomføre dagligdagse oppgaver
● Språklige utfordringer
● Endret personlighet og humør
● Endringer i væremåte
● Tids- og stedsforvirring
● Tap av initiativ og engasjement
● Utfordringer å følge opp egen økonomi
● Redusert dømmekraft

Våre flotte sponsorer

Trenger du noen å snakke med?

Trenger du noen å snakke med? Vi i Gode Øyeblikk har spesialkompetanse på personer med demenssykdom og pårørendes utfordringer knyttet til dette. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.

Linn Hege Larsen, daglig leder Gode Øyeblikk
Telefon: +47 922 97 252
E-post: linn.hege@godeoyeblikk.no

Denne nettsiden bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Les vår personvernerklæring her