Du er her:

Nordnorsk kystkultur for trivsel og livsglede

Måltider

Savner du å være sammen med andre?

I januar 2022 starter vi opp et nytt tilbud på aktivitetshuset “Fyret” Ørnes:  

En møteplass, der du får gode opplevelser sammen med andre, der alt det praktiske, som transport, måltider og aktiviteter er lagt til rette for, og der fast personale tar godt imot deg. 

Hvem er tilbudet for? 

 • Eldre/godt voksne mennesker som sitter mye alene, som ønsker å være sammen med andre, og kanskje trenger litt motivasjon og trygge rammer for å delta i sosiale fellesskap. 
 • Personer som opplever at det er vanskelig å opprettholde sosial kontakt av ulike grunner, som føler seg litt nedstemt eller ensom.
 • Det kreves ingen sykdom/diagnose eller henvisning for å delta. Det skal være lav terskel for bli med.

Beskrivelse av tilbudet

Nordnorsk kystkultur vil være et gjennomgangstema for aktiviteter og innhold. I tillegg planlegger vi og tilpasser aktivitetene til deltakerne sine interesser, ønsker og ressurser. 

Hver enkelt skal oppleve mestring og trygghet. Du skal ikke føle at du må prestere/være flink, men du får delta helt på egne premisser. Måltidene vektlegges som en viktig arena for sosialt samvær i fellesskap. Fysisk aktivitet, og å være ute er viktig for psykisk helse og trivsel, og er et mål som også tilpasses hver enkelt.

Lokal kultur, gir utgangspunkt for gode aktiviteter, gjenkjennelse, opplevelse av identitet og fellesskap, og mulighet til  formidling i møte mellom generasjoner. 

Eksempler på aktiviteter og opplevelser:

 • Kontakt med dyr
 • Fiske fra sjark eller med stang
 • Høsting, safting og sylting
 • Turer i skog og mark
 • Kaffe ved bålet
 • Bærplukking
 • Sang og musikk
 • Dans
 • Gode samtaler
 • Vedsaging
 • Handarbeid, husflid, sløyd
 • Utflukter

Hva legger vi i Nordnorsk kystkultur?

Nordnorsk kystkultur rommer mye, og kan være alt fra opplevelser, tradisjoner, mat og måltider, landbruk, fiske, lokal industri, musikk, håndverk/hobbyer, historie og mye mer. Her er mulighetene mange for både samtaletema og aktiviteter. Det handler rett og slett om det som er typisk for det livet vi har levd og fortsatt lever på kysten i Nord-Norge.

Hva koster det?

Du betaler bare en egenandel:  70 kr pr gang

Tilbudet støttes av Helsedirektoratet.  

Hva kan du forvente?

Vi vil møte deg på en personsentrert måte. Det betyr helt enkelt at vi tar hensyn til hvordan akkurat du opplever din situasjon, og anerkjenner deg for den du er og inkluderer deg i fellesskapet. Du trenger ikke å bekymre deg for å skulle prestere noe spesielt.

Du er god nok, akkurat som den du er. 

 

Praktiske opplysninger:

 • Åpningstid: Mandager på dagtid. Ca 4- 5 timer. 
 • Du får mat og drikke, inkludert et varmt måltid. 
 • Du blir hentet og kjørt hjem om du bor mellom Glomfjord- Reipå. 
  • Bor du i søndre Meløy, kan du delta hvis du kan komme med båt, buss, eller annen skyss. 
 • Du kan velge selv om du ønsker å delta fast hver uke i en periode, eller om du vil prøve deg litt fram. 

Hvordan bli med?

Ta kontakt, så vurderer vi sammen om tilbudet passer for deg – eller om du kjenner noen som kanskje kan trenge et slikt tilbud. 

Karin 91629424 Mona 45337573

E-post: karin@godeoyeblikk.no  E-post: mona@godeoyeblikk.no

 

Våre samarbeidspartnere

I dette tilbudet samarbeider vi med flere frivillige personer og Meløy videregående skole. To til tre elever vil deltar fas som hjelpere i tilbudet. Frivillige vil også være med, og vil bidra på ulike måter, enten som hjelpere ift måltider, en turvenn, samtalepartner eller med aktiviteter som de liker og kan dele med oss.

Myrvoll kulturgård og Feskarbondens gårdsutsalg, og ulike frivillige lag/foreninger for å gi et godt tilbud med opplevelser og aktiviteter med vår nordnorske kystkultur som tema.

 

Myrvoll kulturgård er et gammelt gårdstun fra 1915 som inneholder hovedhus, fjøs, eldhus, snekkerbod, utedo og et gammelt verksted i gammelt kulturlandskap. Her er det godt å bare være, kjenne på atmosfæren, og oppleve historiske smakebiter av den lokale nordnorske  kystkulturen. Gården er pusset opp og tilrettelagt for gode opplevelser og fellesskap. 

Driver er Ruth Myrvang, pensjonert psykiatrisk sykepleier, med hjerte for å skape gode og trygge møteplasser for mennesker som kjenner seg alene. 

 

Feskarbondens gårdsutsalg v/Nyheim gård på Reipå drives av Kari og Bjørn Bruvold. Gården gir mange muligheter for aktiviteter, som kan tilpasses. På gården finnes katter, høner, hester og sauer. Det dyrkes grønnsaker, poteter og mye annet. Feskarbonden har egen båt, og fisken foredles på gården. Produkter selges fra gårdsutsalget. 

Kari og Bjørn er gode til å se mennesket, og hjelpe både i glede og i vanskelige stunder. Målet er at alle som kommer til gården, skal trives og få en fin og god opplevelse av å mestre og lykkes.

 

Tilbudet er støttet med tilskudd fra Helsedirektoratet

Relaterte artikler

Denne nettsiden bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen. Les vår personvernerklæring her